با توجه به نقشه ای که اخیراً منتشر شده به دلیل آلودگی های نوری، کهکشان راه شیری در حال حاضر از دیدرس یک سوم جمعیت ساکن بر روی کره زمین خارج است.این گروه شامل 80 درصد جمعیت ساکن در آمریکای شمالی نیز می شود.
اطلس جدیدی که اخیرا منتشر شده تاثیر آلودگی نوری بر کره زمین را به نمایش می گذارد. زمین، به همراه بخش های دیگر منظومه شمسی، بر روی لبه خارجی کهکشان دیسکی شکل راه شیری قرار دارند.
وقتی از روی زمین به بالا و درون دیسک نگاه می کنیم، مجموعه ای مه مانند از ستارگان را می بینیم که در پهنه آسمان گسترده شده است. اما، این منظره زیبا در آسمان تاریک به خوبی نمایان می شود و نورهای مصنوعی که از ساختمان ها و اتومبیل ها در فضا منتشر می شود می تواند به سادگی این تصویر را از بین ببرد.
فابیو فالچی از محققان انستیتو ایتالیایی علوم وفناوری آلودگی نوری در این خصوص به این شکل توضیح داده است:
اطلس جدید اسنادی را از وضعیت محیط شب در اختیار ما قرار می دهد که نشان از پیشروی ما به سوی دنیایی دارد که توسط فناوری LED احاطه شده است. اگر به سطح نور و رنگ های LED توجه کافی نشود، میزان تابش نورهای مصنوعی در شب های مهتابی 2 تا 3 برابر خواهد شد که نمایی که ساکنین زمین از آسمان دارند را مختل می کند.
اروپای غربی یکی از مناطقی است که بیشترین تاثیر را از آلودگی نوری خواهد دید که گستره آسمان تاریک بسیار کاهش یافته است. البته مناطقی در اسپانیا، اتریش، نروژ، اسکاتلند و سوئد هنوز به اندازه کافی برای رویت کهکشان عزیزمان تاریک هستند.

باید اضافه کنیم که آلودگی نوری نه تنها ستاره شناسان را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه الگوهای طبیعی حیات وحش و اکوسیستم ها را نیز تغییر می دهد.
در این تحقیق ساکنین کشورهایی که با آلودگی نوری دست و پنجه نرم می کنند مورد آزمایش قرار گرفتند. محققان دریافتند که ساکنین استرالیا و کانادا کمترین تاثیر را از این پدیده دریافت می کنند، در حالیکه ایتالیا و کره جنوبی از کمترین شرایط دسترسی به آسمان تاریک برخوردار خواهند بود.
کره جنوبی بیشترین آلودگی نوری را به ثبت رسانده، مشکلی که در بیشتر قسمت های عربستان سعودی نیز به چشم می خورد. بنا بر این تحقیق تاریک ترین آسمان در هندوستان و آلمان قابل دسترسی است.
نظرات شما عزیزان: