دانشمندان کره جنوبی در جدیدترین دستآورد خود، کوچکترین سلولهای خورشیدی دنیا را ساختند. این سلولها به قدری کوچک هستند که میتوانید آنها را دور یک مداد بپیچید! این سلولها میتوانند در همه گجتهای همراه استفاده شوند و انرژی مصرفی آنها را تامین کنند.

این سلولهای خورشیدی از مادهای ساخته شدهاند که قابلیت انعطاف پذیری دارد و ضخامت آن یک میکرومتر است که این مقدار هزاران برابر کوچکتر از سلولهای خورشیدی مرسوم در دنیا است. جالب است بدانید که ضخامت موی انسان ۱۰۰ میکرومتر است، یعنی این سلولهای خورشیدی ضخامتی معادل ۱/۱۰۰ موی انسان را دارند.
محققان در موسسه تحقیقات تکنولوژی گوانجو، این سلولهای خورشیدی را بر روی یک لایه با فشار زیاد و بدون استفاده از چسب یا حرارت، متصل کردند. دانشمندان همچنان در تلاشاند که این سلولها را به شکل نوارهایی با شعاع ۱.۴ میلیمتر در بیاورند.

سلولهای خورشیدی به عنوان یک منبع اصلی در تامین انرژی در سراسر دنیا کاربرد دارند و کشورهای زیادی از این تکنولوژی استفاده میکنند. حالا با استفاده از این ابداع جدید دانشمندان، این امکان فراهم میشود که بتوان از این سلولها بر روی سطحهای خمیده هم استفاده کرد.
ضخامت این باتری های خورشیدی در حدود یک میکرومتر یعنی بسیار نازک تر از قطر موی انسان است. ضخامت باتری های خورشیدی متداول، چند صد برابر این باتری پیشرفته است. مواد نازک، انعطاف پذیرتر از مواد ضخیم هستند. علت این تفاوت وجود نوعی مقاومت در مواد است که هنگام خم کردن آن ها، تشدید می شود.

محققان این باتری های بسیار نازک را با استفاده از ترکیب آرسنید گالیوم ساخته اند و برای کاهش ضخامت آن با استفاده از شیوه ضرب مستقیم روی یک سطح انعطاف پذیر و بدون استفاده از هرگونه چسب، تولید کرده اند.
در جریان آزمایشات مشخص شد که توانایی این باتری ها در تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته، با توان باتری های متداول برابری می کند. همچنین مشخص شد این باتری ها قابلیت خم شدن با شعاع 1.4 میلیمتر را دارند
نظرات شما عزیزان: